Brasil obre consulta pública per a baixada d'aranzels a determinats joguines

5/3/2020

La Secretaria Executiva de la Cambra de comerç Exterior (CAMEX) ha llançat la consulta pública STRAT/ES-CAMEX nº 01/2020 relativa a una reducció d'aranzels aplicats a algunes joguines, entre ells els tricicles, patinets i cotxes de pedals, classificats en el NCM 9503.

Aquesta consulta, pretén recaptar informació per avaluar la conveniència de reduir els aranzels actuals de 35% a un 20%, i té dos objectius principals:

  • Rebre suggeriments, comentaris i anàlisis tècniques i econòmics en relació amb la reclamació d'Hasbro do Brasil Indústria i Comércio de Brinquedos LTDA. de 7 de novembre de 2017, en la qual la filial americana "requeria la immediata i urgent reducció aranzelària de joguines".
  • Garantir que el govern federal pugui disposar de la major quantitat de fets, dades i anàlisis per recolzar la decisió sobre el canvi aranzelari, que és responsabilitat del Comitè Executiu de Gestió de la Cambra de comerç Exterior - Camex, sota els termes de l'Art. 7, IV del Decret 10.044, del 4 d'octubre de 2019.

Hasbro, la companyia que reivindica aquesta acció, argumenta que el sector juguetero ha tingut una excessiva protecció durant els últims 20 anys,que va gaudir d'una mesura de salvaguarda de 10 anys de durada (1996-2006) i a més es va incrementar l'impost d'importació al tipus màxim consolidat per Brasil en l'OMC (35%) des de 2010 fins avui. Afegeix també que, en conseqüència, Brasil és un dels països més cars per comprar joguines del món, amb poca complexitat tecnològica, menys varietat i menor diversitat.

La consulta pública està oberta al públic general i les parts interessades a participar podran fer-ho fins al 17 de març de 2020 en el següent formulari electrònic: http://formsus.datasus.gov.br/site/formulario.php?id_aplicacao=53210

Hauran d'identificar-se correctament, i indicar la seva relació amb aquesta sol·licitud.

Font: CAMEX