Brasil: ANVISA obre consulta pública per a la regulació de productes desinfectants

17/3/2020

Brasil

L'Adreça Col·legiada de l'Agència Nacional de Vigilància Sanitària (ANVISA) ha publicat en el Diari Oficial de la Unió brasiler (D.O.O) del passat 12 de febrer,la Consulta Pública 776/2020. Aquesta consulta estarà oberta durant un període de 60 dies, començant el compte als set dies de la seva publicació en el D.O.O. Les parts interessades podran participar en la consulta completant el següent formulari:

http://formsus.datasus.gov.br/site/formulario.php?id_aplicacao=53701.

Els desinfectants són productes que faciliten la neteja i conservació d'ambients (cases, oficines, botigues, hospitals), però, malgrat ser àmpliament utilitzats per la població, presenten alguns riscos associats amb el seu ús, per la qual cosa estan subjectes a la regulació sanitària que duu a terme ANVISA.

L'Agència actua en el registre i notificació d'aquests productes, abans de la seva comercialització, observant criteris de qualitat per garantir la seva efectivitat i seguretat, desenvolupa normes i estàndards i recolza el registre d'informació sobre els problemes de salut causats per agents desinfectants, tractant de minimitzar i evitar els perills relacionats amb els aquests productes.

Font: ANVISA